Sunday, January 31, 2010

penat tapi serunukkk

x tau ape mau diucapka..memang serunuk this weekend...family DAY KKDK n propec....nanti la ku citer..k...

Saturday, January 30, 2010

AKU tak percaya CINTA...

salam 1 ukhwah...saje je mau kongsi ini cerita..aku x percaya cinta???memang betol punn.sbb .skrng aku single..hahhaha...biarlah status single ni kekal untu beberapa tahun...walaupun begitu, kepada semua gadis2x(mcm hotkan?)..bolehlah isi borang J..hahha..guwau jer la..yang penting..wat masa terdekat ini..aku memang tak percaya cinta..kecuali cinta aku kepada illahi dan rasul-NYA..dan juga my family n kawan-kawan..cinta kepada kekasih???katakan NO..mcm lagu liyana jasmay..tunggulah kerana aku ingin mencari calon yang sesuai untuk menjadi menantu my mum n dad..hehehe..erm bukan nak demand atau ape..aku rase cinta itu hadir dengan sendirinya..maybe umurku tahun ini mau cecah 23...tapi muda lagi..target ku 28 baru married...hehehehe..yang penting study dulu..n bahagiakan my mum n dad...baru pikir pasal married2x nie..hehehe...k la..kowang layan lah lirik lagu AKU X PERCAYA CINTA NIE....sikit jerr..hehe

Hey hey hey hey
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya C I N T A

Friday, January 29, 2010

Ini hari...

salam 1 ukhwah..tiada apa yang perlu cerita..secara ringkasnyer...

bangun tido
siapkan tag propec
mandi
bowling
food court
sembahyang jumaat
tido
bilik kelab
mandi
kelas malam OS
makan
tido


itu jer aku buat hari ini..dan mutiara kata untuk harini..Senyumlah Selalu.....jikalau anda kecundang..bangunlah semula..jikalau kecundang lagi..bangun la sekali lagi..kerana jatuhya anda adalah kejayaan untuk masa hadapan..INSYALLAH...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

smbngan CINTA HATIKU...

video

Betape rindunyer kat baby cumel nie...sebulan lebeh x jumpe...terubat juga rinduku nengok video nie..jom kawan2x..nengok sama2x...hehehe....

p:s : tadi pagi main bowling dengan apah,mirad,jefry wif GFnyer..n helmi...nak tau sbb ape.??sebab rm 2 jer per game..syiokkk.....yang penting..aku dikalahkan oleh apah :(

Cinta Hatiku.....

salam 1 ukhwah..erm ent3 yang lepas ade yg aku kata balik kg this week..rite??tapi x dapat balik la..sbb banyak asiment n grup projek perlu disiapkan dengan lebeh awal sebelum cuti mid term nie...dengan test n kuiz agik..bukan nak merungut..tapi itu yang perlu ditempur sebagai student..untuk mengenggam segulung ijazah..insyallah...n tadi baru je call my home..sebab semuanya ada dirumah..adik n akak balik kg sbb cuti ape ntah..cuti wilayah kot..x dapat tgk baby...rindu kat najlahh cumel...takpe raya cina nanti balik..ami yie cubit2x pipi najlah k..for my family..semoga anda berbahagia dan senantiasa mencara keredhaan illahi..insyALLAH...kowang nak tgk najlah cumel x??hehehe..inilah CINTA HATIKU......


cumel mcm amie yie die kan???hehehhe

P/s: Jom men bowling kat BP MALL..hhehehhee

Kembali dijalanmu....



Saat ini aku terendap lara
Tenggelam didalam penyesalan
Ketika semua seakan pergi
Hempaskan aku di jalanmu
Diatas kertas putih ini
Ku goreskan hitamnya jiwa
Bersama lautan dosa
Tergambar jelas di satu sisi
Sucikan tuhan jiwaku
Biarkanlah meraihmu
Menembus dimensi waktu
Kembali dijalanmu

Thursday, January 28, 2010

hatiku....

salam 1 ukhwah..erm aku sangat bosan..tensen pun ada..rindu pun ada..maybe aku kena balik kg minggu ni...itulah yang selalu aku buat jika jiwa aku kacau..balik kg menatap muka family aku..aku rasa tenang..seakan-akan masalah aku hilangg..tapi minggu ni ade family day KKDK?family aku disini jua..tapi x pe..melaka dekat je..pas family day aku balik kg..hehehehe..biarlah orang kata "ko ni asyik balik kg je..tau la rumah dekat"..tapi desis hati kecilku berkata..selagi aku ada abah..selagi aku emak..selagi aku ada kakak..selagi aku ada adik..selagi aku ada family..aku akan membahagiakan mereka..walaupun hanya balik seketika...aku tau kowang pun begitu..aku tau kowang pun rindu kan family..tapi mereka jauhkan??telefon la mereka walau kamu jauh sekalipun..kerana mereka juga rindu untuk mendengar suaramu..jikalau ini takdirnya..aku tidak mahu kehilangan familyku yang kucintai..i luv u abah,emak,kakak,adik...kerana CINTA kepada kamu semua..ia tidak hilang..malah akan kekal selama-lamanya..hanya itu doaku dan harapanku..setitis air mata yang menitis..ibarat cintaku yang tidak akan hilang..INSYALLAH..wasalam

Pencarian Rumah Sewa Kini Bermula....

salam 1 ukhwah...ent3 kali ini agak membuat aku pening sikit..memikirkan rumah sewa yang belom dijumpai...x tau la nape susah nak cari rumah sewa di parit raja..hehehe..aritu dah dapat tapi telepas la pulak..sbb akak yang duudk rumah tue nak duduk balik...ermm..bukan apa..sebab susah cari kena bersaing ngn dak tahun 1 kerana mereka kontrak 1 tahun duk kolej kediaman..jadi kene berebut la..dekat sini ia menggunakan pendekata Sapa cepat Dia dapat la...tapi masalahnye..napelah aku x nak berebut..hehhe..adakah nak duk umah sewa itu lambat lagi atau malas mau cari...hehehehe..tapi kat sini ade pengumuman sikit...SESIAPA YANG MENJUMPAI ATAU TERJUMPA ATAU MAHU MENCARI PENGHUNI RUMAH SEWA ATAU BERSAMBUNG BAYARAN..PENGHUNIYA SERAMAI 6 ORANG..SILA HUBUNGI DI ALAMAT EMAIL INI...yrzan2000@yahoo.com ATAU TERUS SAHAJA BERJUMPA DENGAN SAYA..SEGALA KERJASAMA ANDA DIHARGAI...TERIMA KASIH...boleh x iklan mcm tu??hehehe..k ar..mau mandi..jom pegy KELASSSSSS...i like..wasalam...

Wednesday, January 27, 2010

Ketika Cinta Bertasbih....

salam 1 ukhwah...saje mau berkongsi kepada sume..cerita cinta yang paling best dan aku terpegun dengan jalan ceritanya..ceritanya seakan hidup dalam hidupku...aku rasa diriku bagaikan Abdullah Khaerul Azzam..yang sedang mencari Anna Althafunnisa nya...susah untuk dihuraikan dengan kata-kata mengenai cinta..tapi kalau kamu semua mau tahu keajaiban cinta..tontonlah filem KETIKA CINTA BERTASBIH 1&2..hayatilah bersama bait-bait puisi yg sungguh indah maknanya..disini ingin ku ingin kongsi satu bait puisi.....


Sekalipun cinta telah kuuraikan dan ku jelaskan panjang lebar.
Namun jika cinta kudatangi aku jadi malu pada keteranganku sendiri…
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
Namun tanpa lidah cinta ternyata lebih terang.
Sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya…
Kata-kata pecah berkeping-keping begitu sampai kepada cinta…
Dalam menguraikan cinta, akal terbaring tak berdaya
Bagai keledai, terbaring dalam lumpur
Cinta sendirilah yang menerangkan cinta
Dan percintaan


n sekarang...layan lah lagu yang merdu ini di blogku....hayatilah CINTA jgn sesekali memusnahkan CINTA..kerana ia amat pedih apabila dilukakan.......



Sehari tanpa telefon bimbit...

Salam 1 ukhwah...hari ini mau bekongsi cerita mengenai tekefon bimbit..k sekarang..nak dikatakan semua manusia dimuka bumi in..ermm..kita kecilkan skop..semua manusia di negara kita ini menggunakan telefon bimbit untuk kegunaan seharian..betul x??n sekarang..pelajar sekolah rendah sudah mahor menggunakan telefon bimbit..x macam dulu..susah nak dapat...adakah sekarang manusia telah banyak dimanjakan dengan peralatan yang canggih..erm of course la kan??kita boleh lihat dengan mata kita..dimana-mana jer orang menggunaknanya..k lar..skrng mau kongsi satu rencana dari BERITA HARIAN ini...ssehari tanpa telefon bimbit...

Sehari tanpa telefon bimbit
Oleh Fairuz Zaidan
Berita HaRIANNN

Sanggup berenggang atau alat komunikasi jadi paksi kehidupan?

PERNAH anda terfikir bagaimana agaknya rutin harian tanpa telefon bimbit? Usah kata sepanjang hari, mungkin dalam tempoh beberapa jam saja kehidupan boleh kacau-bilau tanpa telefon bimbit.

Ketara sekali pengaruh telefon bimbit dalam kehidupan hari ini. Sekarang, hampir semua golongan, tanpa mengira usia memiliki sekurang-kuranganya satu telefon bimbit sebagai medium perhubungan utama.

Bukan saja warga emas aktif bermain khidmat pesanan ringkas (SMS), malah kanak-kanak seawal usia lima tahun juga mampu menggunakan telefon bimbit.

Kolum XY vs XX minggu ini cuba menyelami sejauh mana impak telefon bimbit dalam kehidupan lelaki dan wanita. Mampukah lelaki dan wanita meneruskan rutin hidup tanpa telefon bimbit?

Ikuti komen mereka...

Suhaimi Idris, 30, peniaga

“SEBAGAI peniaga burger, telefon bimbit boleh diibarat pembantu peribadi saya. Malah, telefon ini jugalah menjadi medium pelanggan setia membuat tempahan. Rasanya, sukar bagi saya untuk bergerak sehari jika tidak dihubungkan dengan kemudahan penting ini.”

Siti Marjina Firdaus Dzulkipli, 21, ahli perniagaan


“ADA kelebihan dan kekurangan apabila kita memiliki telefon bimbit ini. Secara peribadi, bagi saya tiada telefon bimbit pun tidak mengapa kerana kita masih mempunyai alat perhubungan lain seperti telefon awam.

“Namun, bayangkan, ketika kecemasan, telefon bimbit tidak dapat digunakan kerana kehabisan kredit. Apakah ini akan membantu kita?”

Muhamad Rafi Kori, 30, Setiausaha Persatuan Kembara Negara

“SUKARLAH hidup kalau tiada telefon bimbit kerana kemudahan ini sudah menjadi sebahagian daripada gaya hidup masyarakat. Telefon bimbit bukan saja menambah gaya, pada masa yang sama membantu mempermudahkan perhubungan dan komunikasi dua pihak.”

Mohd Riduan Rizal Ahmad, 25, juru audio

“TIDAK boleh rasanya hidup tanpa komunikasi seperti telefon bimbit. Bukan setakat sehari, beberapa jam saja sudah cukup membuktikan betapa peritnya andai terputus hubungan dengan alat komunikasi ini.

“Telefon bimbit adalah peralatan penting untuk bertanya khabar dan mengatur janji.”

Khairiyah Atirah Mohd Kamal, 21, pengurus

“BIARPUN telefon bimbit adalah medan terbaik sebagai penghubung komunikasi, pada masa sama, jangan lupakan sumber lain seperti e-mel atau mesej ringkas seperti Yahoo Messanger.

“Ini bermakna, janganlah kita terlalu bergantung kepada telefon bimbit kerana kita boleh mencari alternatif lain.”

Nurmila Yusof, 23, pembantu kedai

“SAYA tidak boleh berenggang dengan telefon bimbit lebih-lebih lagi andai sehari tiada telefon di sisi. Pada zaman yang mengagungkan teknologi maklumat (IT) ini, adalah sukar hidup tanpa sumber perhubungan seperti telefon bimbit.

“Telefon bimbit boleh diibarat nyawa kedua yang memudahkan urusan.”



Mengapa Kita Bertangguh?

salam 1 ukhwah..ent3 kali ini mau kongsi mengenai masalah bertanggug..biasalahkan..pelajar sering bertangguh.. xkira ape jua keadaan sekalipun..jikalau kerja itu hari ini boleh siap..bertangguh jugak..ermmm..jom kite zoom tabiat buruk nie...


Musuh dan penghalang utama kejayaan ialah sikap bertangguh (procrastination).

Tabiat buruk ini ada pada semua orang. Bertangguh adalah pencuri masa dan umur seseorang. Mereka yang telah berjaya ialah pejuang-pejuang yang telah berjaya menewaskan sikap tangguh dalam diri mereka.

Kenapa kita bertangguh?

1) Tugas yang kita hendak buat kelihatan tidak menyenangkan kita

2) Kita tidak faham dan tidak jelas apa tugas yang kita patut lakukan

3) Menganggap perkara tersebut terlalu mudah

4) Kita merasakan tugas yang akan kita lakukan amat sukar

5) Tidak ada perancangan yang baik

6) Rasa ragu-ragu pada kemampuan diri

7) Kita takut untuk berubah.

8) Kita takut gagal

9) Matlamat tidak jelas

10) Ingin membuat sesuatu itu menjadi sempurna sehingga menunggu saat yang sesuai

11) Kurang ilmu dan pengetahuan untuk melakukan tugas yang hendak dibuat.

12) Kita tidak senaraikan tugasan yang hendak dibuat

13) Melayan sikap malas

14) Amalan tabiat kerja last minutes

15) Kurang dorongan

16) Jiwa lemah dan tidak tegas pendirian

17) Sikap sambil lewa dan tidak ambil serius

18) Tiada semangat yang jitu dan mantap

19) Tabiat tidak menghargai masa

Jom lawan sikap bertangguh dan sama-sama hargai masa kita!

Sesungguhnya masa adalah nyawa kita.

www.iLuvislam.com
mindataqwa
Editor : kasihsayang

Tuesday, January 26, 2010

Adakah aku Yang Terlambat???

salam 1 ukhwah...ent3 kali ini agak sedeh bunyi nya..aku pun tidak tahu..adakah aku teperangkap dengan dunia ku sendiri..aku tau insan yang aku suka itu sudah ada empunya..tetapi entahla..desis hatiku berkata..ermm biarlah rahsia...tapi insyallah..biarlah ia berlalu..aku tau..diriku ini x layak untuk dicintai..bukan ayat kecewa tapi aku tau..jodohku akan datang jua..sekarang..hanya family n kawan2x peneman diri ini..biarlah diri 'single' sehingga ada seseorang yang berjaya mencuri tulang rusuk ku nanti..insyALLAH...kepada kawan-kawanku yang sudah mempunyai kekasih..jaga lah kekasih anda..dan penting setia la n jgn lah curang..kerana setiap insan mempunyai perasaan apabila dilukakan...n sekarang baru ku tau CINTA ITU SANGAT SUBJEKTIF.....yang penting aku cintakan ALLAH dan Rasul-NYA..cintakan familyku..cintakan kawan-kawanku...cintakan saudara seislamku..cintakan semua makhluk dimuka bumi ALLAH ini......

Blogku Bersawang,,,

salam semua..salam satu malaysia...akhirnye..blog ku bersawang 2bulann....ntah tetiber je malas nak tulis disebabkan..aku terdelte sume template blog aku..tu yang tensen tu...tapii skrng ade mood mau menulis balik..mau berkongsi pahit atau manis...n blog ini bukanya diariku tapi atas rase ingin luahkan pendapat..atau bakat terpendamm..hahahha...erm..selama blog ku berswang ni..aku nak topuplah sikit ape yg terjadi 2 bulan yang lepas.....

first skali aku nak citer pasal aktiviti aku mase cuti..pasal SDNAD(sejenak d'naggroe aceh darussalam)..perjalanan yang membawa aku ke satu dimensi yang berlaina..nanti akuc iter pasal SDNAD ini die entry berikutnye k..

k...setelah bosan duk dirumah..akhirnya..result pun kuar...alhamdulilah..resultku mencapai targett..target aku sbnarnye untuk memaintainkan pointer aku yg turun secara mendadak mase tahun 1 sem 2 aritu...k..pastu selang seminggu..bermula episod baru aku di UTHM ini..masuk tahun 2 sem 2..menarik nafas lega kerana tidak pening kpala untuk menyusun jadual..hehehe..semuanyer teratur...sem ini aku amik 17 credit hour..rase berat gak sbb bnyk subjek 3 credit...tapi nak atau x nak..semua itu perlu ku tempur..insyallah akan ku usahakan...

sekarang aku rase happy sebabb ramai kawan-kawan ku dsekilingku...aku rase amat bersyukur kerana dikurniakan kawan seperti mereka..Insyallah..semoga ukhwah yang terjalin ini tidak terputus di tengah jalan.....Insyallah...

Live Love Hope DreAm wiTh You

Daisypath Anniversary tickers

AKu adaLah Aku

AKu adaLah Aku