Friday, April 29, 2011

KKDK n ME???

salam semua...entry kali ini adalah berkaitan dengan KKDK..ada yang tak tahu apakah KKDK itu..ada yang kata KELAB KAWAN DAN KELUARGA, KELAB KAWAN DAN KEKASIH, KELAH KECOH D' KECOH banyak lagi lah term yang keluar pasal KKDK nie..sebenarnya KKDK adalah KELAB KAUNSELING DAN KERJAYA..kalau nak tau kelab ini adalah keluargaku yang kedua di UTHM..tanpa kelab ini hidupku malap dan tiada kenangan aku di UTHM (amik mode nak abes katanya)..serius beb..kelab ini lah membawa diriku kepadasesuatu yang baru..hidup penuh ceria dengan gelak tawa, walaupun nangis pun dikongsi bersama..memang tak dapat dimana-mana kelab pun..nak tau rahsia nya..satu je..die boleh membuat kami semua bersatuu iaitu kekeluargaan.kelab ini sangat hebat dengan konsep familiness...ada abang, ada kakak, ada adik, ada ibu,ada bonda, anda babah, ada mummy,ada yang kachak, adayang comey, ada yang babyface,ada amma, macam-macamlaa..kalau nak tau, jom masuk kelab nie..suree kowang akan tersenyum sampai kowang grad;) ini baru intro jer...huhuhu

k..mai sini aku nak habaq camaner aku leh terlibat dengan KKDK nie..ceriteranya bermula dari Karnival Aktiviti Pelajar (KAP)..masa ini adalah pameran booth oleh semua kelab dalam UTHM..jadi aku pun pergi ngn sahabat-sahabatku kununnya nak mendaftar kelab la..huhu..dan sebenarnya memang target aku nak cari kelab berunsur kaunseling sebab masa politeknik dulu aku ahli PRSP(Pembimbing rakan SISWA)..lebih kurang la kan..round-round dalam DTII tu..tenampak la nama KKDK nie..rase macm teruja pun ada sbb nye aku tgk yang jaga booth tue sangat beketrampilan..kalau tak silap sya nana yg suh aku masuk kelab tu bile aku lalu kat depan booth tu ;) k pastu aku mendaftar la bayaran rm 3 kalau x silap..dapat membership card ..k itu lah first tyme aku mengenali KKDK..lebih dekat lagi aku pergi ke program pertama aku dalam KKDK ni iaitu MALAM JALINAN di DK3..memang bestlah sbb ramai jugak ahli yang datang..kat sini aku kenal organisasi kelab KKDK..mase tu pimpinan abg zai ;) kat sini jugak aku kenal ngn aizat zayyani sbb bile aku kenalkan diri org melaka die terus pusing belakangg..hahaha..dari situ kitaowng kenal dan sama exco..exco apa dah lupa dah..hahaha..n satu sem tu aku tak join program pun ngn KKDK..n last semester ada AGM..tapikan yang lucunya aku masuk bertanding..haha..macam tak percaya..first time kena berucap kat depan dgn manifesto pun aku gune pantun je..hahah..masuk pun suka2x je coz yelah satu sem tak join program..mestilah ramai tak kenal kan..hahaha. jadi undian tidak memihak kepada sy..huhu..n peralihan kuasa telah berlaku dari pimpinan abg zai ke tampuk pemerintahan BON..n start je semester 2, aku di pilih menjadi rakan exco produksi n multimedia dibawah exco aishah..dan masa tu ada program AGENTT..masa program ini aku tersangatttt pendiaamm sbb aku x kenal sapa-sapa pun dalam nie..tapi itulah..sifat kekeluargaan itu sangat kuat..aku boleh masuk dalam situasi dan keadaan diorang..disinilah mengajar aku erti kasih sayang sesama kawan ;) masa dibawah exco ini, banyak benda aku belajar..buat poster program,banner program, tag nama,montajdan semuanya berkenaan dengan multimedia..dari sini aku memahirkan diri aku dalam wat kerja2x multimedia..hope kowang semua berpuas hati apa yang telah aku lakukan sbb nya diri ini pun masih belajar..selepas itu aku diberi kepercayaan oleh BON untuk menjadi ketua biro publisti karnival kerjaya..ini adalah satu event besarrr punyer..sbb masa ni menteri datang merasmikan karnival nie..jadi aku sahut cabaran(cewaah) sbb maybe dapat menimba pengalamn baru kan..n selepas itu banyak job bekenaan multimedia diberikan kepada aku..terima kasih KKDK ;) n sampai AGM yang kedua..terkezut aku apabila aku diumumkan menjadi salah sowang MT dalam sesi ini..tampuk pemerintahan jefryral..aku dilantik sbgai TP2..ini adalah kepercayaan yang paling tinggi yang pernah aku terima dalam hidup..dan sampai sekarang aku masih addict dengan KKDK walaupun sudah begelar MANTAN ;)

3 comments:

CiK GorGeouS ! said...

rindu KKDK =) tu jek mampu cakap~

HanYa DiriKU.... said...

betul2x..sangattt rinduuuuuuu

yumakokato said...

KKDK sentiasa di hati hgga hujung nyawa.
Syg bkn sbb ada i gak ke u join kkdk?hehe

Live Love Hope DreAm wiTh You

Daisypath Anniversary tickers

AKu adaLah Aku

AKu adaLah Aku